Hovedlinje

mandag den 16. november 2020

Moderne broderi - på strik og tøj

Denne gang får i en anmeldelse af en lidt anderledes bog, i forhold til dem jeg plejer......og så alligevel ikke.
I bogen Moderne broderi på strik og tøj af Warunee Bolstad finder man en blanding af strikkeopskrifter og broderi mønstre til at dekorere dine strikkeprojekter med eller upcycle gammelt tøj fra skabet.

Bogen indledes med et afsnit om redskaber og materialer. Dette er guld værd hvis man ikke har prøvet at brodere før. F.eks er en broderiramme og forklaringen heraf essentielt for et flot resultat når man brodere de mindre fine broderier.
Der er herudover et afsnit med strikkeopskrifter og broderi på strik samt et afsnit med Broderi på tøj og tilbehør. 

Afsnittet om Broderi på strik indeholder både strikkeopskrifter og inspiration til broderier der passer til de enkelte modeller.  
Jeg valgte at prøve at lave en lille blomst på den hue jeg strikkede i forbindelse med den sidste boganmeldelse jeg lavede. Blomsten består af en stor fransk knude i midten og kædesting med bagsting til kronbladene. Okay indrømmet det var ikke det mest kompliserede broderi men jeg var faktisk overrasket over hvor nemt det var at brodere i strik. 

Hvis broderi ikke er det man har lavet mest af, så er afsnittet om Mønstre og teknikker samt Mønsterbiblioteket rigtig godt. Der er fine step by step billedevejledninger samt en tekstforklaring på de enkelte masker. Derudover er der en let forståelig forklaring på de forskellige metoder der bruges.
 



Jeg er typen der helst ikke smider noget ud med mindre det virkelig ikke kan bruges mere, og selv der så ender t-shirts mm. ofte som klude på mandens værksted inden de kasseres helt. Det er nok derfor at det afsnit jeg er mest vild med er Broderi på tøj og tilbehør. De giver super fed inspiration til at pifte garderoben lidt op eller lappe et lille hul på en fin og kreativ måde. 

Noget jeg godt kan lide ved bogen er at den også indeholder strikkeopskrifter som passer godt til broderierne. Jeg er ikke sikker på at bogen havde været en keeper hvis det udelukkende var broderi mønstre, men kombinationen af strikkeopskrifter og broderi mønstre er rigtig god.

Herfra får bogen en anbefaling hvis man er til det feminine og elsker upcycling.

Bogen er sponsoreret af Turbine.dk. I kan læse mere om hvordan jeg forholder mig til sponsorerede indlæg her.
 

#BYSTRIK

 

På det sidste har den stået rigtig meget på strik herhjemme. Jeg har ellers altid hæklet mest, men det er som om, at efter jeg er begyndt at prioritere egostrik til mig selv, så er strikkepindene "vokset på mig".

Idag får i så en anmeldelse af bogen #BYSTRIK af Ingunn Myklebust. 
Bogen indledes med et kort afsnit med lidt tips og tricks, både helt lav praktisk i forhold til processen men også til behandling af det færdige projekt. 

Der er prioriteret godt med plads i bogen til en masse virkelig lækre billeder af de færdige projekter af de opskrifter der er i bogen. Personligt synes jeg det er fedt at se f.eks en sweater fra flere vinkler, og inspirerende at se dem strikket i forskellige farvekombinationer, især dem med mønster. Jeg er typen der har virkelig svært ved at forestille mig farver sammen, så det er rart at kunne se lidt forskellige muligheder.

Opskrifterne er opdelt i 5 kategorier. Til hende, til børnene, til ham, til hunden og til alle. Det er helt klart opskrifterne 'til hende' og 'til alle' der fylder mest i bogen, men 'til børn' er også godt med. Opskrifterne spænder fra alt fra sweatre til alle aldre samt hunden og dukken til huer, tørklæder, pude mm. så der er noget for alle. 

Bogen hedder Bystrik, og min umiddelbare tanke var at overskriften var lidt malplaceret, ihvertfald i forhold til en del af projekterne, der indeholder meget mønster. Meeeeeen så var det at jeg lige tjekkede forfatterens instagram profil ud. Hun er jo nordmand, og så gav det pludselig mening. Ja det burde jeg jo nok have regnet ud med hendes navn, men ja det er mandag så ja den roterer ikke for stærkt på første. Vil dog tilføje at der altså også er masser af projekter der er mere ensfarvede hvis man er mere til det.




Jeg valgte at strikke den opskrift der hedder 'Hue med rullekant'. Fuldstændig basic glastrik, men der var en mening med det, for den skal nemlig bruges i næste boganmeldelse. 
Opskrifterne virker nemme at gå til og jeg kan godt lide måden de er sat op på. F.eks er starten på opskrifterne fremhævet med fed så det er nemt lige at se hvor mange masker der skal slåes op. 

Bogen er helt sikkert en keeper. Nogle af de projekter jeg godt kunne tænke mig at lave fra den er Bysweateren der både er i en herre og dame model, Innas drømmetrøje og Mika sweater i kortærmet. Er du nysgerrig kan du helt sikkert finde dem på designerens Instagram profil @Knitting_Inna.

Bogen er sponsoreret af Turbine.dk. I kan læse mere om hvordan jeg forholder mig til sponsorerede indlæg her.

fredag den 6. november 2020

Witre Design - En strikkers år

Det næste stykke tid kan i glæde jer til flere boganmeldelser på super fede strikke- og hæklebøger. Måske kan i blive inspireret til et par julegave ønsker. 

Den første i får en anmeldelse af, er Witre Design - En strikkers år, af Ida Wirak Trettevik. Det er en jeg har haft liggende siden i sommers, men da jeg har været mest fan af vinter og overgangs kapitlerne får i først en anmeldelse af bogen nu. 

Modsat mange andre strikkebøger indeholder denne bog ikke en masse afsnit med strikkeskole, beskrivelse af garntyper og pinde osv. Til gengæld får du en bog hvor pladsen er brugt på en masse lækre opskrifter. 

Bogen er opdelt i årstider. Dvs. der er et kapitel med henholdsvis vinter, forår, sommer og efterår. 
Bogen indeholder 30 opskrifter til hele familien, og er af alt lige fra vanter og huer, til lækre overgangs sweatre, cardigans og sommerkjoler. 

Opskrifterne er sat overskueligt op og skrevet så de er lette at forstå. Ved hver opskrift er der lidt tips til den enkelte opskrift og ideer til hvad du kan søge på hvis du har brug for hjælp til de forskellige teknikker.

Personligt er jeg ikke fan af sommerafsnittet, jeg er hverken til strikkede kjoler eller bare overarme. Sidst nævnte kan muligvis, okay sandsynligvis, hænge sammen med at min hang til chokolade og lyst brød med smør og ost har sat sine spor på størrelsen af mine overarme, så ja well kort sagt: 'it ain't pretty'. Derudover har jeg det lidt svært med beklædning i bomuld. Jeg synes det har en tendens til at blive lidt fladt og 'dødt' at se på. Har man børn er der dog en rigtig sød model til pigerne, og der tænker jeg bomuld lidt er en fordel i forhold til vask. 

Jeg er til gengæld ret vild med kapitlerne vinter, forår og efterår. Der er super fede sweatre, cardigans, huer og vanter. Det er faktisk sjældent at jeg finder en bog med bklædning hvor jeg synes mere end et enkelt projekt er fedt, men heri er der en del projekter jeg godt kunne finde på at lave. 


As usual skulle jeg jo lige prøve at lave noget fra bogen, for lige at prøve at sidde med en opskrift fra bogen og jeg valgte Grünerhuen. Opskriften går fra str 1-2år og op til stor voksen. På den mindste størrelse er der angivet hvordan der stikkes øreklapper til.
Jeg valgte at lave huen med et lille twist. I bogen trækkes garnenden gennem de resterende masker, men jeg valgte i stedet at trække en elastik igennem maskerne således at der kom et hold i toppen hvor min knold kan komme igennem. Jeg har hår ned til under numsen så det fylder en del og ser oftest ret tosset ud med hue udenpå. Selvom det ikke er et kæmpe projekt så giver det en ide om hvordan opskrifterne er opbygget og skrevet.

Vil jeg anbefale bogen? Helt sikkert, altså bortset fra sommerdelen men det er jo langt hen af vejen en smagssag, og der er helt sikkert nogen der vil finde sommerprojekterne super fede. For mig bliver det sweatre og cardigans fra bogen der kommer på nålene og måske et par luffer. 

Bogen er sponsoreret af Turbine.dk. I kan læse mere om hvordan jeg forholder mig til sponsorerede indlæg her.