HTML

mandag den 27. august 2012

DIY - pindsvinehi

Efter mit sidste indlæg om vores logerende i haven, pindsvinet, er der flere der har været interesseret i hvordan pindsvinehiet er lavet så her kommer en DIY.

Da pindsvinet er flyttet ind vil jeg af gode grunde ikke rykke rundt på kassen, så det er lidt begrænset hvor mange vinkler i kan få billeder i. Jeg tror nu nok det går for der er ikke så meget i det.


Selve kassen:
Kassen måler ca 45cm x 45cm x 45cm. Toppen/taget måler 50cm x 50cm således at der stikker en smule kant ud hele vejen rundt.
Der laves et indgangshul på ca. 15cm x 15cm.
OBS kassen har ingen bund men står direkte på jorden.

Placering og indretning af kassen:
Kassen placeres et roligt, afsides sted i haven. Kassen skal stå godt fast på jorden. Man kan evt. dække kassen med lidt grene og kvas der holder den på plads, men husk at indgangshullet skal være frit.
Man kan fylde lidt blade og/eller hø i kassen. Pindsvinet henter selv mere til den synes at der er tilpas med materiale i kassen.
På billederne herunder viser det hvordan pindsvinet selv fligtigt har hentet fyld. På det første billede har vi ryddet 'stien' hen til kassen. Næste billede er taget en uges tid senere og man kan tydeligt se at der ligger en masse grene/blade som pindsvinet har hentet.
Fodring af pindsvin:
Man kan sagtens fodre pindsvinene i haven men det er meget vigtigt at man ikke giver dem mælk! De voksne pindsvin får dårlig mave af mælk og ungerne dør af det.
Pindsvinets almindelige kost består primært af biller, snegle, orme o.lign. men da det jo nok er en anelse svært at få disse smådyr til at blive i en foderskål kan man stille vand ud til pindsvinene og sprede noget kattetørkost og evt noget moden advokado ud i græsset. 

Vi har fået lidt melorme (de fodre deres tamfugle med dem) af naboen som vi stillede ud til pindsvinet.


Jeg håber denne DIY var let forståelig. Har i spørgsmål er i velkomne til at skrive.

7 kommentarer:

 1. Nårh... Bliver helt blød om hjertet. Elsker pindsvin.
  Vi har selv flere pindsvinebo rundt i haven. De fleste steder har de bygget dem selv, under bl.a. hønsehus og mandens container, som begge er løftet lidt fra jorden. Andre steder har vi placeret en halv euro.palle med halm under, dækket med plastik og grene.
  Vi har en ældre herre som bor under en buksbom ved vores mest befærdede hoveddør. Han snerrer når vi kommer i nærheden, men bliver alligevel troligt boende til trods for at både hund og katte synes han er meget spændende :o)
  Sidste år fik vi 5 pindsvin, som ikke kunne sættes ud hvor de var blevet fundet efter behandling. De er nu hyggelige, og endnu en af gevinsterne ved at bo på landet :o)
  Pøj pøj med jeres pindsvin.
  Mange kærlige hilsner fra Lise

  SvarSlet
 2. Årh de er søde!

  Har du forresten trukket en vinder af din perlebillede give away? :)

  //Bobber
  www.BobbersBlabber.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Jeg har da helt overset vi var nået over det antal faste læsere der skulle til (:
  Jeg trækker en vinder imorgen (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe det er jeg ikke....Har holdt øje ret jævnligt, fordi det er så lækker en præmie :D
   Men det lyder godt hehe

   Slet
 4. Nåååårh, hvor er det nogle dejlige pindsvinebilleder. Jeg ELSKER de små basser.. Når jeg engang selv får en have, vil jeg også have en pindsvinehytte..

  Tak for inspiration.

  Smil og solskin

  Sofie

  SvarSlet
  Svar
  1. ja de er rigtig søde og med en rigtig dyreven til søn så er det jo nærmest en selvfølge med sådan et hi i haven :)

   Slet
 5. This kind of airwaves beneficial to sprint the actual group of your respective party. The extremely propitious by means of in order to intense the actual system associated with career promoting. Keep pertaining to acquaint this portion. This kind of goods helps myself nearbys. Joys to your expressing, My partner and i ostracize countenance punctilious complaisances for your weblog. Køb kondomer online

  SvarSlet