HTML

Velgørenhed

Strik og hækling til neonatalafdelinger.
Siden jeg lærte at strikke i 2007 har jeg strikket små huer og hæklet/strikket tæpper til rigshospitalets neonatal afdeling.
Jeg synes det er hyggeligt at strikke de små huer og tæpper og hver gang der er gået noget tid siden jeg strikkede en lille hue bliver jeg forundret over hvor små de egentlig skal være.


Opskrifter på huerne kan findes her:


Rigshospitalet
Strikkoman - huer

Da Riget pt ikke mangler huer har jeg lovet at lave lidt til Kolding neonatal afdeling, da jeg blev kontaktet af en der har ligget der og som det lå meget på sinde at de fik nogle huer!

Kender du en afdeling du ved mangler huer og/eller tæpper er du velkommen til at skrive.Strik og hækling til Reden.
Som sagt mangler Riget ikke flere huer pt så jeg gik i tænkeboks, hvem kunne så tænkes at have brug for noget strikket/hæklet. Mine tanker faldt på de kvinder der kommer i Reden inde i København og jeg sendte dem derfor en mail. Jeg fik meget hurtigt svar tilbage og strikkede/hæklede tørklæder, sjaler vanter og andet der luner om vinteren havde stor interesse.
Jeg er nu gået igang med at kigge mit garn igennem og sortere en bunke fra der skal blive til sjaler, tørklæder og lign. Når jeg har lavet en stak skal det sendes til de kvinder der kommer i Reden.

Hvis du ligger inde med garn du ikke kan bruge modtager jeg det meget gerne til formålet eller endnu bedre så kan du evt selv lave et sjal/tørklæde eller to af dit overskuds/restgarn og sende til Reden!

Hvis der er andre der vil være med til at strikke til Reden er i meget velkomne da der jo er grænser for hvor meget jeg ene kvinde kan lave. Hvis i ønsker det kan jeg godt samle sammen men i kan jo også bare selv sende det i evt. laver derind!


4 kommentarer:

 1. Jeg vil bare sige, at jeg syntes det er utrolig flot af dig, at du strikker til velgørenhed..

  Min mor og jeg strikker tøj til de hjemløse og til asylcentre (:

  - det er en ret fed følelse at kunne hjælpe andre på den måde, der virkelig har brug for det!

  SvarSlet
 2. Det er lige jer, som strikker til velgørenhed, som jeg skal have kontakt med. Jeg hedder Tove og har boet i USA i over 55 år. Jeg og mine strikke-veninder srikker proteser til brystkræft patienter. I kan se nærmere på www.bosombuddiesoftheqc.com hvor der er adskillige artikler om os. Mønstret er ganske vist på engelsk, men hvis der er interesse for at stifte en gruppe i DK, skal jeg gerne oversætte til dansk. Med venlig hilsen, Tove Stoltenberg Cravens (tove@prodigy.net) i sin tid fra Kalundborg. (Så denne blog på Facebook)

  SvarSlet
 3. Fra Toveknits@gmail.com
  Siden min foregående kommentar kan jeg oplyse, at der ny er links to andre, der strikker proteser og giver dem væk i Danmark. Vistrikkermedhjertet.dk, og to Facebook sider; Vi Strikker med Hjertet og Bløde Strikproteser for Brystopererede Kvinder. Kig ind hvis det har interesse. Der er stor forespørgsel fra mange, der har brug for disse GRATIS proteser, der er meget mere behagelige end silikone typen.

  SvarSlet
 4. Hej Kirsti. Jeg syntes det er godt, at du tænker på de små og de udsatte. Jeg har været julamand/klovn kun på hospitaler, men da efterspørgslen gik ned da alle fik egne klovne, så har jeg strikket til Rumænske børnehjem. Da jeg p.t ligge inde med en hel del trøjer til den kommende vinter, så tænker jeg, at jeg vil kontakte Reden og høre om de vil have 10 - 15 trøjer. Så tak for tippet.
  Mvh Børnenes entertainer Ole Kurt Sørensen, Kbh N

  SvarSlet