HTML

mandag den 24. september 2012

Hamstersnacks -coming right up.

Fisk og skildpadde er godt nok sjove at kigge på meeeen der er jo ikke meget kæledyr over det, så for en månedstid siden fik Noah lov at få sit første rigtige kæledyr.

Den bedre halvdel og jeg blev enige om at hamstre nok var et godt sted at starte af flere grunde. Dels hamstrene kan nemt tages med hvilket er en fordel da vi ofte er hos bedsteforældrene til overnatning i weekenden. Dels, og dette lyder måske hårdt, lever de kun 2år så vi kan se om han gider det der med at tage ansvar (sammen med os selvfølgelig) for et kæledyr.


Noah var meget stolt over han selv kunne købe buret for sine sparepenge og selvfølgelig valgte han det største. Hamstrene købte han skam også selv, 2 hunner der er døbt Hurtig og Langsom.


Sådan nogle hamstre er faktisk ret nysgerrige og undersøgende så en dag fandt Noah og jeg på at finde alle hans Duplo klodser og lave en labyrint til dem. Det er en ret god måde at 'lege' med hamstrene på da de ikke rigtig gider bare sidde stille og kæle men både Noah og hamstrene ser ud til at have en fest når hamstrene fiser rundt i labyrinten og Noah bygger nye huller og forhindringer de kan undersøge.

Idag fandt vi en opskrift på hamstersnacks på nettet og da Noahs moster ofte bager snacks til sine heste var Noah jo vild med ideen om at lave snacks til Hurtig og Langsom. I skal ikke snydes for opskriften som vi dog har ændret lidt i så de blev lidt sundere for hamstrene.

Hamstersnacks a la Noah og mor:

Grundopskrift:
2,5dl vand
0,3dl majsolie
400g hvedemelFyld*:
2 håndfulde af deres alm foderblanding
1 revet gulerod


Det hele blandes sammen og æltes til dejen er ensartet. Tilsæt evt ekstra mel hvis dejen er for klistret.

Snaksene kan formes som man/børnene synes er sjovt, det vigtigste er at de er meget tynde da de ved bagning skal blive helt sprøde!

Bag dem i ovnen i 2 timer ved 75grader.Herunder er det færdige resultat og jeg kan hilse og sige at Hurtig og Langsom var vilde med de nye godbidder!


*hvad angår fyld er det jo kun fantasien der sætter grænser så længe  man lige tjekker at det er noget hamstrene kan tåle.
Et par forslag er æble, hindbær, blommer, jordbærr, melon, banan eller pærer og selvfølgelig diverse frø, kerne o.lign der indgår i deres alm kost.

Giftige planter:
Rå bønner, kartoffelspirer, kartofler, grønne dele på gulerødder, grønne tomater, hundepersille, skarntyde, guldregn og høsttidløs.
Der kan sagtens være flere ting hamstre ikke tåler så undersøg det altid inden i giver noget nyt til de små kræ.7 kommentarer:

 1. Hvem vandt din Give Away, man kan nemlig ikke læse det på dit forrige indlæg:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej.... Vinderne er ik fundet :) indlægget blev udgivet for tidligt ved en fejl :) regner med vinderne bliver fundet imorgen mangler lige en mail

   Slet
 2. Uh, tillykke med familie udvidelsen! ;)

  SvarSlet
 3. Det ser rigtig hyggelig ud med hamster labyrinten. Og også at lave snacks. Jeg havde ikke lige overvejet at man også selv kunne lave dem. Hvad man ikke kan :) Hvor fandt du dem henne, tænkte nemlig om der er nogle snacks til kaniner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du skriver hjemmelavede kanin godbidder i Google kommer der en masse op! Det er smadder hyggeligt

   Slet