HTML

torsdag den 12. april 2018

Hækletilbehør - hvad er et must?

Jeg er ikke typen der bruger en masse penge på nyt tøj, make up, sko osv. Faktisk så er det mest fantastiske øjeblik for mig, det øjeblik hvor jeg opdager, at den trøje jeg har udset mig, fås i 5 farver. Det betyder nemlig at jeg kun behøver at prøve én trøje og så kan jeg bare købe den i alle 5 farver!
 
Meeeeen nu er jeg jo altså ikke helt fri for laster! Når det kommer til garn, strikke/hæklebøger og tilbehør så er jeg slem, virkelig slem! Jeg køber kvalitet og betaler gerne det, det koster. Lige nu har jeg faktisk givet mig selv køb-nyt-garn-forbud......-så må vi jo så se hvor længe det holde.
 
Hvad er så 'must haves' i min hæklepung?
 
Når det kommer til hækling så er det helt sikkert mine clover soft touch nåle. De ligger super godt i hånden og de glider ikke rundt.
Snakker vi strik så er jeg stor fan af knit pro rundepindesættet. Jeg bruger dem både som rundpinde og som almindelig strikke pinde. Jeg synes det er fedt at man nemt kan skifte mellem længden på wiren så man ikke skal have en masse forskellige længder i hver pindestr.
 
Saksen. Jeg har en fin lille broder saks jeg har arvet efter min mormor. Jeg elsker bruge den, for den minder mig sådan om, når hun sad helt henne ved vinduet, for at kunne se ordentligt når hun broderede.
 
Omgangstæller. Okay indrømmet, her har jeg altså bare en billig plastik dims. Jeg har faktisk en fancy elektronisk en et sted, men jeg er aldrig rigtig blevet gode venner med den.
 
Nål. Når man som mig primært hækler amigurumi, så kommer man ikke udenom at montere og hæfte ender. H-A-D-E  J-O-B-B-E-T! I starten brugte jeg en nål med rund spids, men nu bruger jeg mest en spids, da den er væsentlig nemmere at få igennem fyldet.
 
Kuglepen. En kuglepen er altid god at have når der skal tælles rækker, masker eller man lige skal lave et notat i opskriften til næste gang.
 
Målebånd. Ja den siger vel sig selv....
 
Nu tænker du måske, hvad med maskemarkører? Men jeg synes de er drøn besværlige, så jeg har altid brugt et stykke garn i en anden farve end projektet.
 
Nå nu til min nyeste 'must have'. 
Den er genial til alle os, utidige hæklere og strikkere som ikke kan holde os til et projekt af gangen. Og hvad er så det? Det er Strikke og hæklejournalen fra Garnspecialisten.dk
 
 
Den er delt op så du kan skrive alt fra garntype, nålstørrelse, hvor opskriften er fra og til hvor meget garn man har brugt, et afsnit til notater og hvor garnet er købt. Især de to punkter omkring nål størrelse og hvor opskriften er fra, er en fordel for mig og mit glemsomme hoved. Derudover er det bare så meget nemmere, at have det hele samlet i et hæfte som ser lidt lækkert ud.
 
Hvad er dit hækle- eller strikke 'must have'? Hvad kan du ikke leve ude af tilbehør?
 
 
 
 
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar