HTML

mandag den 11. juni 2018

Anmeldelse af kludebog Update: der er nu kommet en ny udgave hvor fejlene i opskrifterne er rettet.

For et par måneder siden blev jeg kontaktet af Dorte, der er forfatteren bag bogen 'Kludekræmmerens nemme klude'. Hun spurgte om jeg havde lyst til at anmelde hendes nye bog, og selvfølgelig havde jeg det.
Jeg foretrækker strikkede klude frem for hæklede, så at prøve de skønne mønstre i bogen har været super fedt.

Hvorfor foretrækker jeg så de strikkede fremfor hæklede? Egentlig er svaret ret kort, de strikkede bliver ikke lige så tunge, og er ikke lige så lang tid om at tørre som de hæklede er. Der er ikke noget værre end en sur våd karklud og det synes jeg hurtigt de hæklede bliver, mens de strikkede klude ikke har samme tendens.

I bogen står der at den henvender sig til 'næsten begyndere'. Dette understøttes fint af, at den starter med en god beskrivelse af forudsætninger, materialer og vaskeanvisning. I disse afsnit besvares flere at de spørgsmål, man ofte ser i diverse fora omkring klude. Denne indledning efterfølges af en rigtig fin beskrivelse af de teknikker og begreber der er brugt i bogen.

Selve opskrifterne er delt i tre afsnit, hvilket giver et fint overblik.
Herefter bliver det dog lidt forvirrende, for nogen klude har et nummer og er angivet i indholdsfortegnelsen, mens andre ikke er. Derudover er der på nogen klude angivet sværhedsgrad, mens der på andre klude ikke står angivet hvor svære de er. Sidst men ikke mindst, er der til nogen klude både diagram og en skreven opskrift, mens der til andre kun er den skrevne opskrift. Det er primært i det første afsnit med 'begynderklude' at dette gør sig gældende.

Mønstrene i bogen er super søde, der er lidt for enhver smag og et plus er helt sikkert, at der er nye mønstre jeg ikke har set før.
Inden denne anmeldelse har jeg strikket fire af kludene fra bogen, for at se hvordan opskrifterne var beskrevet, og om de var nemme at gå til. Jeg valgte mønstrene ud fra hvilke jeg synes var søde og det blev til Skæve Streger, Harlekin, Perlerib og Illusion som i ser på billedet herunder i nævnte rækkefølge.Desværre var der fejl i 3 ud af de 4 opskrifter jeg havde valgt at lave. I 'Perlerib' var antallet af masker jeg skulle slå op forkert. Der stod at jeg skulle slå 74m op men antallet af opslåede masker skulle være deleligt med 4. I 'Skæve Streger' manglede der angivelse af to masker til sidst i pind 3 og i 'Illusion' passede kanten på kluden på billedet, ikke med den kant der var lavet i opskriften. Billedet vidste 6 retpinde mens opskriften beskrev perlestrik.

Hvis jeg skulle give bogen stjerner ud af 5, vil den få 3. Mest af alt pga. de fejl jeg støtte på i opskrifterne. Når jeg anskaffer mig en strikkebog, har jeg en forventning om, at der ikke er fejl i opskrifterne. Selvfølgelig kan der være en enkelt smutter, men at støde på fejl i 3 af de 4 opskrifter jeg har prøvet, synes jeg er for meget. Om fejlene går igen i resten af bogen, eller om jeg bare har været uheldig at ramme de opskrifter med fejl i, er svært at sige. Som øvet strikker har jeg kunne se mig ud af de fejl jeg støtte på, men hvis man er 'næsten begynder' som bogen henvender sig til, så har fejlene betydning.
Som tidligere nævnt savnede jeg noget kontinuitet i forhold til opbygningen omkring opskrifterne.
At der var så mange søde mønstre i, er klart det der har trukket op, og det bliver en bog jeg vender tilbage til, for der er stadig en masse mønstre jeg gerne vil prøve.

Kan jeg anbefale bogen? Hvis du kan leve med fejl i nogen af opskrifterne og at printe et ark med fejlrettelser så helt sikkert ja, for mønstrene er super skønne. Rettelser til bogen finder i her, hvor bogen ligeledes kan bestilles.2 kommentarer:

 1. Jeg har set Dortes bog andetsteds og overvejer at købe den, fordi jeg indtil nu kun har hæklet klude.
  Jeg har set, at hun har lavet retteark til de opskrifter, som det er fundet fejl i, så det afskrækker mig i hvert fald ikke, og du har helt ret i, at de er ret søde og fine, hendes klude.

  God vind med din bog i øvrigt. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rettearket ligger også online og jeg har tilføjet link til det.
   Det er super søde klude og som sagt skal jeg helt sikker også lave flere fra bogen

   Slet