HTML

tirsdag den 13. november 2012

Anmeldelse af hækle/strikkebog

Så kom den langt om længe, bogen jeg har ventet på i over et halvt år!
Grunden til jeg har ventet så længe er at lige som jeg skal til at købe den på engelsk fandt jeg ud af at den var på vej på dansk. Som med mange andre bøger blev udgivelse udskudt et par gange, da den kunne forudbestilles for to måneder siden blev den selvfølgelig det og så var det bare at vente og vente og vente.....

Bogen jeg snakker om er denne, 100 blomster i hækling og strik af Lesley Stanfield.


Ved første gennemkig i bogen synes jeg egentlig ikke helt den levede op til mine forventninger. Jeg havde forventet lidt mere abstrakte blomster tror jeg.
Ved nærmere gennemsyn er jeg nu blevet ret glad for den. Der er en masse fine blomster der ville se søde ud på huer, tasker, punge o.lign.

Bogen starter fint ud med en beskrivelse af materialer, hæklesymboler der er brugt i bogen. Herefter er der en beskrivelse af teknikker brugt i bogen, det er dog værd at pointere at almindelig kendte masker som ret/vrang, fastmasker, stangmasker o.lign ikke er vist.

En ting jeg synes er rigtig godt er Floraen som de kalder det i bogen. Her er alle blomsterne i bogen samlet med billeder og sidenummer på hvor du finder opskriften. Det gør det let og overskueligt at finde lige præcis den blomst man kunne tænke sig at lave. Udover blomster er der også opskrifter på blade, lidt insekter og frugt og grønt.

Selve opskrifterne er delt op i sværhedsgrad fra enkle, halvsvære og krævende opskrifter. Nogle opskrifter er der kun tekst opskrift til hvorimod nogen har både diagram og tekst opskrift. Jeg har ikke helt kunne gennemskue hvorfor det forholder sig sådan.

Bogen afsluttes med et afsnit med ideer til brug af blomsterne.Alt i alt en rigtig fin bog, der er meget overskueligt opdelt. Selvom opskrifterne er opdelt i sværhedsgrader vil jeg ikke sige det er en bog man som nybegynder skal kaste sig over. primært pga det hele er så småt og detaljeret og en lille fejl kan få ret stor betydning for resultatet.
Vil jeg anbefale bogen? Efter lige at være kommet over min første skuffelse og at have nærstuderet bogen så er svaret JA, der er rigtig mange fine sager som vil være perfekte til at give et ekstra pift til tasker, huer, punge ja kun fantasien sætter grænsen.

2 kommentarer:

  1. Åh den har jeg også. Den er hyggelig bare at sidde og kigge i, men har nu også planer om at få lavet nogle af de fine ting. Glæder mig til at se hvad du får lavet fra den.
    Kh Susanne, suskreahjoerne.blogspot.dk

    SvarSlet
  2. Dejligt at høre din vurdering, jeg har overvejet om bogen skal på ønskeseddelen til jul.

    SvarSlet