HTML

torsdag den 12. april 2012

DIY - foderhus af mælkekarton

De sidste dage har vi samlet tomme mælkekartoner så den lille rødhårede og jeg kunne lave foder"huse".
Det blev til 3 foder"huse" og 1 redekasse.
Redekassen er dog et forsøg da småfuglene typisk skal have redekasserne en del bredere end hvad en mælkekarton er men jeg har sat to i forlængelse af hinanden så nu må vi se om det kan opveje bredden.
Vi satte værkerne op igår eftermiddags og allerede om aftenen viste den første musvit lidt interesse men jeg opdatere og laver en DIY hvis der flytte fugle ind i genbrugshjemmet.

Det færdige foder"hus".
Noahs tålmodighed var ikke helt til at sørge for at laget af malingen dækkede ordentligt men den er nu fin alligevel.

Her er det færdige resultat af redekassen.
Jeg har ladet toppen på den ene af de to mælkekartoner der er sat sammen være så man kan åbne og kigge ned og se om der er unger i.


Pkt. 1:
Du skal bruge flg.:
- tomme rengjorte mælkekartoner
- saks
- tus/kuglepen
- maling
- pensler, rulle eller andet til at male medPkt. 2:
Tegn en rektangel på to sider af kartonen og klip dem ud.
For at der skal være plads til foder skal der være ca 5cm fra bunden af kartonen og op til den nederste del af hullet. Der skal være ca 1cm fra hullet og ud til kanten af kartonen.
For at bevare stabilitet i kartonen laves der kun hul i to sider.Pkt. 3: kartonen males over det hele. Sørg for at der er et forholdsvis tykt lag maling således at det dækker mønstret på mælkekartonen. Lad evt. kartonen tøre og mal den endnu engang.Pkt. 4:
Når bundmalingen er tør kan man dekorere den. På billedet til højre er det siden på redekassen vi har dekoreret med mønstersvampe. Desværre blev resultatet ikke så vellykket.Pkt. 5:
Fyld foder i og hæng foder"huset" op i et træ.
Vi har hængt dem op med ståltråd der er sat fast i toppen af kartonen.

God fornøjelse.

3 kommentarer:

 1. Sikke da en god ide, det er nemt og billigt og man jo nok de fleste materialer derhjemme. Tak for ideen :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det meste er noget ihvert fald de fleste med børn har og Noah synes det er fantastisk at lave sådan nogen 'genbrugs ting'

   Er man til mere stilfulde variationer vil jeg tro der sagtens kan fungere at beklæde kartonerne med noget lækkert papir og så lakerer det efterfølgende så de bliver vandafvisende

   Slet