HTML

onsdag den 19. oktober 2016

DIY kandispindeEfterårsferien er over os, og med det triste vejr vi har i øjeblikket, kan det være svært at finde på noget at lave med ungerne.
Her er en lille aktivitet de fleste børn vil synes er sjov, og noget som de fleste aldersgrupper kan være med til. -Kandispinde, og mon ikke der også kan blive en til moren og farens Irish coffee!

Jeg har selv lavet dette, med mine indskolingselever og det var et stort hit.

Materialer:
- 3 dele sukker
- 1 del vand
- Træpinde (f.eks dem man bruger til grillspyd)
- Klemmer
- Glas
- Evt. frugtfarve og smag.

Fremgangsmåde:

Pinde:
Klip pindene i en ønsket længde, så de passer til glassene.
Dyp pindene i vand eller den opvarmede sukkerblanding og ril dem derefter i sukker. Man ruller pinden i sukker, således at sukkerkrystallerne har noget at vokse på.
Nu skal pindene med sukkeret på tørre.
Jeg synes personligt det er nemmest at få sukkeret til at binde på pinden hvis man dypper den i sukkerblandingen inden man ruller den i sukker,Sukkerblanding:
1 del vand og 3 dele sukker hældes i gryden.
Hvis man ønsker det kan man nu tilsætte smag i sukkerblandingen.
Hvis man vil have farvede kandispinde kan man hælde et par dråber frugtfarve i bunden af glassene.
Når sukkerblandingen koger, tages den af varmen og hældes i glasset.
Når sukkerblandingen har kølet af i 25-30min, placeres pinden i glasset. Man kan bruge en klemme til at holde pindene fast.Nu kommer den svære del.
Glassene med pinde skal nu stå i 5-7dage således at sukkerkrystallerne kan vokse på pindene. Jo længere tid man lader dem stå, jo større bliver de færdige kandispinde.

VIGTIGT:
Det er vigtigt at pindene med sukker på er helt tørre inden de placeres i glassene. Hvis sukkeret ikke er helt tørt vel det blive opløst i sukkerblandingen og så er der ikke noget sukkerkrystallerne kan vokse på.
Det er også vigtigt at pindene ikke rører glassets sider eller bund og at der kun placeres en pind i hvert glas.
Sukkerblandingen SKAL køle af inden pindene placeres i glasset, da sukkeret ellers blot bliver opløst eller falder af pinden.
Der dannes en hård overflade på sukkerblandingen, denne må IKKE slås i stykker. Ødelægger man den er der stor risiko for man ender med al sukkerblandingen størkner.Når man tager pindene op er de temmelig klistrede, så for at minimere dette rullede vi dem i sukker.
Man kan genbruge det overskydende sukkerblanding, ved at koge det op og hælde det på glas igen.

Vis endelig billeder af det færdige resultat på min facebookside ByKirsti.dk. Hvis i viser jeres resultat på Instagram er i meget velkomne til at tagge mig, jeg hedder ByKirsti derinde.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar